5 jele annak, hogy érdemes felülvizsgálni a beléptetőrendszert

Amikor egy vállalat növekszik, a műveleti igények gyorsan összetettebbé válnak. Szükség van egy olyan megoldásra a cég értékeinek és rendjének védelme érdekében, amely képes lépést tartani az új alkalmazottakkal, igényekkel. Mielőtt túl késő lenne, érdemes fontolóra venni egy új beléptető rendszer bevezetését.

Ha az Ön cége az alábbi 5 jel valamelyikét tapasztalja, ideje elkezdeni a beléptetőrendszer felülvizsgálatát.

1. A vállalat nagymértékű növekedést mutat

Az Ön cége dinamikusan fejlődik, és évente 3-10 új alkalmazottat foglalkoztat. Ez jó jele a növekedésnek, de a meglévő beléptető rendszere nem feltétlenül olyan gyors és hatékony, mint szeretné. Pedig a személyi, és létszámbeli változásokkal szükséges lépést tartania.

Friss alkalmazottja nem lehet a cég fedélzetén elég hatékony, ha az első napon nem adja meg számára a megfelelő hozzáféréseket, kulcsokat az irodához és a megfelelő területekre a belépést engedélyező eszközöket, kódokat. Ha erre nincsen felkészülve előre, akkor néhány órától több napig is el tud húzódni ezek beszerzése, annak függvényében, hogy a beléptető rendszer szakembere mennyire elfoglalt. Így akár egyetlen személy is késleltetheti az új kulcsok előállítását, Ön pedig addig nem adhat egyedi hozzáférési jogokat az új dolgozónak.

Beléptető rendszer felülvizsgálata

Ez nem az Ön hibája, csak lehet, hogy a meglévő beléptető rendszere nem elég intuitív.

Így ezen a ponton, máris érdemes elgondolkozni azon, hogy a jövőben szükség lehet-e egy új vagy felújított, javított rendszerre.

2. A cég tart a biztonsági kockázatoktól, vagy kényszerleállást szenvedett

Ha korábban volt már rá példa, hogy betörési nyomok nélkül laptopok, asztali számítógépek, telefonok, vagy akár maguk az íróasztalok is eltüntek, akkor tudja, hogy ott bizony valaki nagyot hibázott, mert szinte bizonyos, hogy a tolvajok kulccsal vagy érvényes beléptetőkártyával mentek be.

De mégis ki követhetett el egy ekkora hibát, és Ön mit tehet annak érdekében, hogy később ilyen ne tudjon előfordulni?

Az első kérdésre talán sosem lesz válasz, főleg, ha beléptető rendszere túl elavult.

Talán az egyik korábbi alkalmazottja nem adta le a kulcsát, és megragadva az alkalmat kárt okozott? Talán igen. De lehet, hogy egyáltalán nem.

Ha Önnek nincs megfelelő nyilvántartása arról, hogy kinek, milyen hozzáférése van a cégéhez, melyik kulcskártya aktív, és mit nyit pontosan, akkor erre lehet, hogy tényleg soha nem lesz meg a válasz.

A kulcsok aktív és rendszeresen felülvizsgált nyilvántartása, a korábbi alkalmazottak kulcsának visszavétele ugyan életképes, de korántsem intuitív megoldás.

Ezen a ponton érdemes lenne olyan megoldást találni, amellyel sokkal hatékonyabban kiküszöbölheti az illetéktelen hozzáféréseket, és lehetősége lenne új utakattalálni a meglévő, aktív hozzáférések nyomon követésére.

3. Ahány ajtó, annyi kulcs?

Hagyományos értelemben véve igen. Azonban, ez azt jelenti, hogy egy munkatársa átlagosan 10-20 percet is eltölt naponta azzal, hogy 1-1 ajtó előtt állva a megfelelő kulcsot keresi.

Ha rápillant a kulcscsomójára, és olyan érzése támad, hogy bizony Ön a „kulcsok őrzője”, akkor ez azt jelenti, hogy a vállalat meglévő beléptetési rendszere elavult.

Beléptető rendszer felülvizsgálata

4. A cég meglévő beléptető rendszere elavult

Tegyük fel, hogy az Ön cége az elsők között volt, akik elkezdtek kulcskártya rendszert használni, és hiába telt el néhány évtized, még mindig ugyanaz a beléptető rendszerük. Pedig folyamatosan találkoznak olyan problémákkal, mint a nem működő kártyák, vagy akár egy teljes rendszer leállás. Igazából egy ennyire régi kártyarendszer már korántsem olyan biztonságos, mint gondolná.

Ez is egy jel, hogy meg kell fontolni egy új rendszer kiépítését.

Hiszen miért használná a 90-es évek berendezéseit a 21. században? Ez körülbelül olyan, mintha egy Nokia 5110-est használna az okostelefonok korában. Valamikor remek készülékek voltak, sőt, igazából a mai napig működnek, de már nem képesek kielégíteni a mindennapi igényeket.

Egy elavult hozzáférési rendszerrel, az irodába, és az egyéb helyiségekbe való ki-, és bejutás biztosítva van, de nem elég intuitívak, hogy megfeleljenek a vállalat növekvő irodai, és működési igényeinek.

5. A cég életében jelentős szerepet tölt be az innováció

Ha az elmúlt években fontosnak tartotta, hogy megfelelő forrásokat biztosítson korszerű technológiára, akkor miért ne költene a cége új beléptető rendszerére is? Ha úgy érzi, nem akar már 2004-es gépeken dolgozni, akkor miért akarna 2004-es beléptető rendszert? A helyzet az, hogy mindkét technológia mára már elavult.

Ha vállalatát az innováció követőjévé kívánja tenni, akkor érdemes egy 21. századi beléptető rendszer bevezetésének lehetőségét is megvizsgálni.

Beléptető rendszer felülvizsgálata

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, átvizsgálná meglévő belépőtető rendszerét – vagy megtervezné az újat – vegye fel velünk a kapcsolatot!