Fertőtlenítés belépéskor? Akkor is fontos, ha nincs járvány?

Az elmúlt időszakban megtanultuk, hogy mennyire fontos a gyakori fertőtlenítés és sokszor a maszkviselés. Számos szokást kellett az életünk részévé tennünk, melyek némelyike kényelmetlen, diszkomfortos számunkra. Hogyan tudjuk ezeket a tapasztalatokat a jövőben bármilyen járványhelyzetben – vagy akár ezen kívül is – alkalmazni úgy, hogy látogatóink, vendégeink, bérlőink vagy vásárlóink továbbra is biztonságban érezhessék magukat? Mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan lehet egészségtudatosabb egy pláza, vagy egészségügyi intézmény– esetleg irodaház, vagy olyan cég tulajdonosa, ahol nagy létszámú ember fordul meg naponta.

Nem csak koronavírus létezik

Szeretnénk már az elején felhívni a figyelmet, hogy amikor megelőzésről, egészségről és biztonságérzetről beszélünk, nem kizárólag a COVID-19 kapcsán tesszük ezt, hanem általában véve, bármely létező, vagy várható járvány esetére alkalmazható gondolatokat teszünk közzé.

Céges járványügyi szabályok

Az első, amivel rendelkeznie kellene egy cégnek, amely sok látogatót fogad, az nem más, mint egyfajta szabályzat, vagy más szóval folyamat, amit járvány esetén betart és betartat a látogatóival. Ilyen pl. a távolságtartás, a maszkviselés, a kötelező testhőmérséklet vizsgálat, illetve a fertőtlenítés elősegítése.

Az elmúlt évben ezeket úgy, ahogy sok helyen láttuk bevezetve, a bejárati ajtó elé kihelyezett, leláncolt fertőtlenítő flaskától kezdve, a lábbal működő kézfertőtlenítő állomásokon át. Találkoztunk a néha kedves, néha mogorva biztonsági őrrel, portással, aki megkér minket a maszk viselésére. Láttunk elcsigázott munkatársakat érintésmentes hőmérővel a kezükben, akik feltartják a belépő tömeget és egyesével igyekeznek lázat mérni nekik.

Be kell látni, hogy ilyen helyzetben azok az emberek, akiket kiküldünk a frontra (lázat mérni, maszkviselést ellenőrizni stb.) különösen veszélyben vannak, hiszen sokkal több emberrel találkoznak. Az ő szemszögükből egyáltalán nem biztonságos ezeket a feladatokat ellátni – persze akad olyan munkakör, ahol ez elkerülhetetlen, mint például az egészségügyi dolgozók esetében.

Tehát szükséges egy olyan szabályrendszert kialakítani, amely járvány idején növeli a biztonságérzetet a látogatókban, ugyanakkor csökkenti a megfertőződés esélyét.

Eszközök, melyek betartják a szabályokat

A nagy látogatottságú helyeken érdemes megfelelő eszközzel kiegészíteni a kialakított szabályokat, azaz automatizálni a rendszert. Olyan eszközt érdemes alkalmazni, mely megoldja a testhőmérséklet mérését, ellenőrzi a maszkviselést és garantálja a fertőtlenítést – sőt, nem csupán a kéz, hanem a teljes ruházat fertőtlenítését.

Amennyiben jól helyezzük el ezt, – célszerűen a belépés részévé tesszük, – illetve a belépési folyamatot úgy alakítjuk, hogy mindenképpen végig kelljen mennie a látogatóknak ezeken a lépéseken, akkor máris sokkal biztonságosabb környezetet teremtettünk.

Egy olyan beléptető eszköz, amely képes belépéskor megvizsgálni, hogy az illető lázas-e, illetve visel-e maszkot, kiszűri a betegeket és minimális személyzet segítségével elősegíti, hogy beteg személy ne léphessen be a területre. A fertőtlenítés segít meggátolni a bőrön és a megtapadt bacilusok, vírusok, akár gombák terjedését. Ne feledjük egy mezei kézfertőtlenítés hasznos, de elsősorban és szinte kizárólagosan annak a személynek fontos, aki fertőtleníti a kezét – míg a teljes test fertőtlenítés esetén a ruhán megtapadt kórokozók már nem tudnak bekerülni a levegőbe, ezáltal a környezet is biztonságosabbá válik.

VIRUSGATE fertőtlenítő kapu

 

VIRUSGATE – a megoldás!

A VIRUSGATE beléptető kapu egymagában képes a fenti három teendő elvégzésére, ezáltal nem csak a látogatók biztonságérzetét növeli, hanem ténylegesen csökkenti a megfertőződés esélyét az adott helyszínen.

A VIRUSGATE beléptető kapu kiegészítve a távolságtartást elősegítő jelzésekkel (pl: matricával a padlón), illetve figyelemfelhívó plakátokkal vírusbiztossá teheti az Ön bevásárlóközpontját, múzeumát, irodaházát az év bármely napján, minden járvánnyal szemben, mely hasonló módon terjed.

Kattintson a virusgate.hu weboldalra további információért, vagy keresse bizalommal munkatársainkat!