Riasztásfelügyelet a modern, biztonságos cégek eszköze

Sok esetben a cégnek, létesítmények esetén a biztonság kiemelkedő fontosságú az ott tárolt értékek, tudás, vagy éppen a dolgozók védelmében. De hogyan lehet minél magasabb szintű biztonságot elérni?

Integrált biztonsági rendszer

Hogyan fokozza létesítménye biztonságát a riasztás felügyelet?

Ismeri a filmekből azt a jelenetet, amikor csak az alaprajzon villog egy lámpa és a biztonsági szolgálat máris tudja, hol történik probléma? A riasztás felügyelet többek között ezt is tudja, hiszen részletes listaként, egyidejűleg jeleníti meg a riasztásokat a telephely áttekinthető, grafikus alaprajzán. Szintén fontos lehetőség az, amikor akár távolról – a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók – belépési pontokat kinyithatnak vagy éppen bezárhatnak. Az Anteus Kft. által kínált riasztás felügyelet részeként a látogatómenedzsment modul lehetővé teszi a tervezett és a nem tervezett látogatók hatékony kezelését is.

Videokamera használat a gyakorlatban

A jól kiépített biztonsági rendszer vezérlőjében könnyű dolgozni és felügyelni mindent, hiszen például a dinamikus alaprajzon a kamerák kezelése is lényegesen egyszerűbb: lehetséges azok váltása, pozicionálása, az élő és rögzített felvételek megtekintése, felvétel indítása riasztáskor. Kamerás védelem esetén lehetséges, hogy az épületnek vannak olyan részlegei, ahová hő érzékelős- vagy éjjellátó infrakamera elhelyezése is szükséges, hogy az éjszakai behatolások is visszakövethetőek legyenek.

Gyakori szempont az elkészült felvélek elemzési lehetőségeinek száma, hiszen nem mindegy, hogy csupán visszanézhető egy felvétel, vagy különféle szempontok szerint elemezhető. Gyakori felhasználási mód, amikor az egyes belépési és/vagy szabálysértési események képei külön lementésre kerülnek és az eseménylistából azonnal elérhetővé válik az eseménykor készített kép. Ez nem csak bűnesetkor, hanem szúrópróbaszerű ellenőrzéshez is megfelelő. Rendszerünk nem csak a külső körülmények esetén nyújt védelmet, hanem a belső ellenőrzés is könnyebb vele, például a munkaidőnyilvántartásnál is használható megoldás, hogy a munkaidő rögzítésekor az esemény képét is rögzítjük, így azonnal látható, ha valaki más helyett blokkolt.

Hogyan helyezzük el a kamerákat?

A kamerák kihelyezésekor a legfontosabb szempont, hogy az adott kamera minél jobban belássa a kamera a területet, így teljes lefedettséget adva. Tervezéskor el kell dönteni, hogy a belső ellenőrzés vagy az objektumvédelem a cél, vagy egyszerre mind a kettő.

Fontos, hogy a kamerákat kívül és belül is elhelyezzük, így sokszor a behatolás előtt megakadályozható egy betörés, vagy könnyebb a hatóságok időben történő értesítése. Gyakori kérdés, hogy a kamera rejtett, vagy éppen jól látható legyen a látogatók, a dolgozók és a potenciális betörők számára – valójában mindkét döntésnek vannak előnyei: a jól láthatóan bekamerázott helyekre, kisebb eséllyel próbálnak meg betörni és kisebb a belső visszaélések felmerülése, míg a rejtett kamerák esetén könnyebb bizonyítani egy bűncselekményt vagy egy dolgozói visszaélést.

Milyen előnyökkel jár integrált biztonsági rendszerünk használata?

Teljes körű biztonságban tudhatja létesítményét.
Az épületüzemeltetéshez kapcsolódó rendszerei (beléptetés, parkolás- és látogatómenedzsment, behatolás-jelzés, videokamerás megfigyelés) együttesen megjeleníthetőek, monitorozhatóak. 

Több nyugalom a valós idejű, vizuális helyzetjelentésnek köszönhetően.
Az őrzéssel, biztonsági feladatokkal megbízott szakemberek az egyértelmű, valós idejű adatok alapján a lehető legjobban reagálhatnak a helyzetekre. 

A teljes kontroll az Ön kezében van.
Amellett, hogy meghatározza az instrukciókat, a riasztások jóváhagyását is több szintes jóváhagyáshoz kötheti. A személyzet munkájáról eseménynapló készül, az eseményekről Ön automatikusan kap értesítést e-mailben, SMS-ben.

Rendszerünk mindig tud újat mutatni a létesítmény biztonsága érdekében.
Rugalmasan, modulárisan bővíthető, akár utólag is, például az őrjáratok valós idejű, térképes megfigyelésével.

» Válassza az Anteus Kft. integrált biztonsági rendszereit!