Higiénikus beléptetési rendszerek? – Eljött az idejük!

Az elmúlt évek világjárványa különösen felhívta a figyelmet, hogy mennyire fontos a higiénia és a távolságtartás az egészségünk érdekében. Korábban már írtunk (itt és itt) a VIRUSGATE beléptető rendszerről, amely ellenőrzi a maszkviselést, testhőmérsékletet mér és fertőtleníti az ember ruházatát tetőtől talpig. Ez a cikk azonban a meglévő beléptető rendszerek higiéniai előnyeit mutatja be.

Higiénikus beléptetésről beszélünk akkor is, ha nem szükséges érintkezni a kapukkal, kilincsekkel, személyzettel, hanem érintésmentesen be tudnak jutni azokra a részlegekre, ahová jogosultságuk van, illetve akkor, ha nem lehetséges az érintésmentes bejutás, de könnyű fertőtleníteni a használt eszközöket.

Kezdjük az utóbbival: könnyen fertőtleníthető beléptető eszközök

Az Anteus által biztosított kártyaolvasók könnyen tisztíthatók, így is elősegítik az egészségügyi szempontból biztonságos azonosítást. Mivel gyakran használt eszközök ezek, ezért olyan módon alkottuk meg őket, hogy kibírják a gyakori, alapos tisztítást. Több eszközünk IP67 védettségi osztállyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a kémiai nedvességtől (vegyszerektől, fertőtlenítőktől) teljesen elszigeteltek a működést biztosító chipek, elektródák. Így ügyfeleink bátran takaríthatják ezeket.

Beléptető eszközök, amikhez kézzel kell hozzá nyúlni…

Léteznek olyan hozzáférési pontok, ahol pin kód megadása szükséges a belépéshez. Az Anteus által biztosított kapacitív pin-padokat a legkönnyebb fertőtleníteni. Míg számos mechanikus billentyűzet és ezek mozgó billentyűi könnyen tisztíthatóak, sajnos a legtöbbjük nem tolerálja a vegyi folyadékoknak, gőzöknek való gyakori kitettséget. Azt Anteus által biztosított pin-padok tervezői azonban kiküszöbölték a billentyűk és a ház közötti réseket, mivel ezek elkerülhetetlenül átszívják és megtartják a párát, a port – és az életképes vírusrészecskéket – így magasabb tisztítási igénybevételt is kibírnak.

Max Reader kártyaolvasó

Beléptetés érintés nélkül

Az érintés nélküli, ám mégis precízen ellenőrzött beléptető rendszereinket úgy terveztük, hogy az arra jogosult személyzet bármilyen felület érintése nélkül áthaladhasson az ellenőrző pontokon, miközben mások számára továbbra is megakadályozzák a hozzáférést.

Az Anteus által biztosított olvasók jelentős távolságból is könnyedén tranzakciót bonyolítanak le a különböző azonosítókkal. Ez lehetővé teszi például, hogy egy kórházban a beteghordozókat irányító egészségügyi dolgozó – vagy a csomagot szállító kézbesítő – végig haladjon úgy az útvonalán, hogy minden ajtó kinyílik előtte.

Az Anteus mobilalkalmazása egy újabb higiénikus megoldást kínál. Az olvasó egyszerűen érzékeli a felhasználó jogosultságait, a mobiltelefont használva azonosítónak. Akár 9 méteres távolságból is beazonosítható egy kolléga, de biztonságosabb beléptetési módoknál, ahol csak néhány cm az olvasási távolság sem kell az olvasóhoz érni. Ez nagyban megkönnyíti az érintésmentes áthaladási pontok kialakítását.

Az Anteus számos módon támogatja a higiénikus beléptetést

Az IP67 védelmi osztályú eszközeink, illetve mobilalkalmazásunk és nagyobb távolságból is hatékonyan működő olvasóink segítségével Ön is megvalósíthatja intézményében a biztonságos, mégis ellenőrzött közlekedést. Vegye fel velünk a kapcsolatot, amennyiben érdeklik ilyen fejlesztések.